אשכול עוגת לבה

עוגת לבה או עוגת שוקולד מותך היא קינוח פופולרי שבו החלק הפנימי של העוגה נותר במצב נוזלי.

הקינוח התגלה בטעות כאשר השף האמריקאני־הצרפתי, ז'אן־ז'ורז' וונגריכטן, הוציא עוגת שוקולד מהתנור לפני הזמן והיא לא נאפתה מספיק במרכזהּ (יש מי שטוען שמקור הקינוח הוא בכלל בצרפת).

כדי ליצור את האפקט של השוקולד הנוזלי, כמו לבה רותחת, יש צורך לדייק בטמפרטורת האפייה:

הטמפרטורה של פנים העוגה צריכה להיות כ- 70 מעלות צלזיוס כדי שהבלילה במרכז תישאר במצב נוזלי. בטמפרטורה של 100-90 מעלות צלזיוס העוגה אפויה לחלוטין.

נוסף לזאת, יש לקחת בחשבון שהעוגה מכילה ביצים הנאפות ב- 70 מעלות צלזיוס לפחות כדי שתהיינה ראויות למאכל, ולכן אין להוציא את העוגה לפני כן.

מאשה החליטה לאפות עוגת לבה. לשם כך היא מדדה את הטמפרטורה בתוך העוגה מהרגע שהכניסה אותה לתנור.
המדידות התאפשרו הודות למד־חום אלחוטי המותאם לכך. קצה מד- החום נמצא בעוגה ומראה את הטמפרטורה שלה בכל רגע על צג הטלפון הנייד. מדידות הטמפרטורה נערכו בפרקי זמן קבועים והן מיוצגות באמצעות הנקודות הכחולות המופיעות במערכת הצירים.

במהלך האפייה גילתה מאשה שמד- החום התקלקל כאשר הטמפרטורה הגיעה ל- 56 מעלות. אך למזלה, של מאשה, אוסף הנקודות של הטמפרטורות שנמדדו – קרוב לתצוגה של פונקציה קווית.

1. בעיית מטרה 1

מאשה הכניסה את הבלילה של עוגת הלבה לתנור בשעה 12:00.

  1. הציעו למאשה דרכים שונות שבאמצעותן תדע באיזו שעה עליה להוציא את העוגה מהתנור; נמקו את תשובתכם.
  2. באיזו שעה, על פי הדרכים שהצעתם, יהיה על מאשה להוציא את העוגה מהתנור? האם תיתכן יותר מתשובה אחת?

מקור תמונה: https://ae01.alicdn.com/kf/H9b16c474d3e7438aaee63db965a62d7fg/Kitchen-Oven-Thermometer-Wireless-Smart-BBQ-Meat-Food-Cooking-Steak-Thermometer-Bluetooth-Outdoor-Barbecue-BBQ.jpg

נקודהABCDEF
זמן האפייה בשניות060120180240300
הטמפרטורה, בתוך העוגה, במעלות צלזיוס223538465056

מבנה האשכול

  • 1. בעיית מטרה 1
    • 1.1 מדרגה 1
    • 1.2 מדרגה 2
  • 2. בעיית מטרה 2
    • 2.1. מדרגה 1
  • 3. בעיית מטרה 3
    • 3.1 מדרגה 1
    • 3.2 מדרגה 2
  • 4. מה עוד אפשר לשאול?