אשכול עוגת לבה

2.1 מדרגה 1 לבעיית מטרה 2

מבין כל הישרים המדמים את הטמפרטורה בתוך העוגה, כיצד, לדעתכם, ניתן לקבוע איזה ישר מדמה בצורה הטובה ביותר ('ישר הקירוב המיטבי') את הטמפרטורה בתוך העוגה?

נמקו את תשובתכם והציעו את משוואת הישר "המנצח".

היעזרו ביישומון.

יישומון

  • גררו את סמל ה +, שעל הקווים המקווקווים, האנכי והאופקי, כדי לצפות בערכים בגרף.
  • להעברת ישר דרך שתי נקודות יש ללחוץ בתפריט העליון על הכפתור ואז ללחוץ על שתי נקודות שבחרתם.
  • לשינוי צבע של ישר יש ללחוץ על אחד הצבעים שמימין ואז ללחוץ על ישר.
  • לסימון נקודה חדשה יש ללחוץ בתפריט העליון על הכפתור ואז לסמן את הנקודה במקום הרצוי במערכת צירים.
  • להגדלה/להקטנה של הגרף, יש ללחוץ בעכבר על היישומון, ואז לגלגל את גלגלת העכבר כדי להגדיל/להקטין, או ללחוץ על ארבעת החיצים   ובתפריט המשנה שנפתח, לבחור את זכוכית המגדלת המתאימה).
  • למתיחת או כיווץ הצירים, יש לבחור בתפריט העליון את ארבעת החיצים ולגרור את העכבר על הציר המבוקש. בסיום, כדי להמשיך, יש לבחור בחץ בצד שמאל שבתפריט העליון.
  • לניקוי הישומון כדי להתחיל מחדש, יש ללחוץ על חיצי האתחול שבפינה הימנית העליונה.

מבנה האשכול